Joe Biden, Kamala Harris og så Nancy Pelosi. I amerikansk politik indtager formanden for Repræsentanternes Hus tredjepladsen, når vi snakker rangering af de enkelte politikere, og lige nu er hun i gang med noget, der, ifølge eksperter, kan føre til åben militær konflikt mellem Kina og USA.
Forklaringen er, at Pelosi er i gang med en større rundrejse i de asiatiske lande, og her melder flere unavngivne kilder til blandt andre CNN og The Wall Street Journal, at hun vil lægge turen forbi Taiwan.
Men hvis den amerikanske toppolitiker faktisk gør alvor af de planer, er der stor frygt for, hvordan kineserne vil reagere.
Kina ser nemlig Taiwan som en del af det kinesiske fastland, og hvis en amerikansk politiker besøger den omstridte ø, vil det betragtes som en enorm provokation.
For eksempel talsmanden for det kinesiske udenrigsministerium, Zhao Lijan, på en pressebriefing mandag, at det kinesiske militær "ikke vil se passivt til", hvis Pelosi sætter sine fødder på taiwanesisk grund, skriver Reuters.
Det er stadig uvist, om formanden for Repræsentanternes Hus faktisk gør alvor af sine planer om at besøge Taiwan, men ifølge unavngivne kilder fra både USA og Taiwan, finder vi ud af det snart. Ifølge kilderne er planen nemlig, at Pelosi skal ankomme til Taiwan tirsdag aften lokal tid.
Største provokation siden 1996
Camilla Tenna Nørup Sørensen, ph.d. og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, siger til TV 2, at et amerikansk besøg i Taiwan hurtigt kan risikere at løbe af sporet.
"Hvis vi ser Pelosi være på vej til Taiwan, så er det set fra Kina en voldsom provokation. Kineserne vil ikke bare lade det ske og så ikke komme med nogen modreaktioner."
Hun peger på, at besøget vil være den største eskalering i forholdet mellem de to stormagter siden 1996, hvor USA demonstrerede sin militære kapacitet ved at sende to hangarskibe til Taiwanstrædet. Dengang besøgte formanden for Repræsentanternes Hus også Taiwan, men der var formanden ikke fra det samme politiske parti som den daværende præsident - stik modsat hvordan situationen er i dag.
Camilla Tenna Nørup Sørensen kalder den nuværende situation for både "farlig" og "alvorlig", da amerikansk og kinesisk militær løbende kommer tættere på hinanden med få kommunikationskanaler.
"Der er så lidt tillid og dialog mellem de to parter, at så snart man får amerikansk og kinesisk forsvar tæt på hinanden uden foregående dialog, risikerer man, at den ene part gør noget drastisk, der kan ende i en militær konflikt."
Advarer mod at "lege med ilden"
I sidste uge havde den amerikanske præsident, Joe Biden, og den kinesiske ditto, Xi Jinping, et mere end 2 timer langt telefonmøde. Her advarede Jinping sin amerikanske kollega mod at forbryde sig mod princippet om ét Kina, som kineserne anser Taiwan som værende en del af.
"Den der leger med ilden, vil kun blive brændt," skal Jinping have sagt under samtalen.
Også Zhao Lijan brugte store ord, da han skulle kommentere på rygterne om besøget i sidste uge.