Airfryeren er genial.
Den gør det nemlig markant lettere at lave mad efter en lang dag på arbejde eller i skole.
Men uanset om du ejer en maskine i absolut topklasse eller den billigste budgetversion, er der et sikkerhedsproblem, som du virkelig skal være opmærksom på, når det kommer til at bruge de populære maskiner.
Da de er mindre end en konventionel ovn, giver en airfryer dig mulighed for at lave mad hurtigere og ved at bruge mindre energi - en dobbelt gevinst, når det kommer til din elregning.
De er en gave fra de højere magter til sprøde hjemmelavede pommes frites, men du bør dog ikke koge alt og noget i dem.
Udover det er der et andet vigtigt råd, som airfryer-elskere bør tage med sig.
En sikkerhedsrisiko og spild af penge
I sidste ende kommer det an på, om du lader din airfryer sidde i stikket. Der er nemlig en sikkerhedsrisiko, som ikke bør ignoreres.
"Som mange andre køkkenapparater, fortsætter airfryere med at bruge strøm, selv når de ikke er aktivt i brug, hvis de forbliver tilsluttet," siger James Longley, der er administrerende direktør hos Utility Bidder, til LADBible og fortsætter:
"Selvom strømforbruget, når det er slukket, er relativt lavt sammenlignet med, når apparatet laver mad aktivt, kan det stadig bidrage til energispild og udgøre potentielle sikkerhedsrisici, hvis det efterlades uden opsyn i længere perioder."
Særligt vigtigt ved rengøring
Lydia Mallinson, der er marketingchef hos ZWILLING, erklærer sig enig:
"Så længe stikket er sat i stikkontakten, er der strømførende spænding i ethvert apparat - inklusive airfryere - også selvom apparatet er slukket."
Lydia Mallinson råder også til, at du bør tage stikket ud af airfryeren, før du rengør den, for at holde dig selv sikker hele tiden, især hvis du bruger vand, som er en leder af elektricitet.