Airfryere har på det seneste vundet enorm popularitet som en hurtig og økonomisk måde at lave mad på.
Selvom, at de fleste airfryere har avancerede sikkerhedsfunktioner, er der dog stadig nogle fejl, man som forbruger skal forsøge at undgå.
En ny undersøgelse blandt 500 personer har afsløret, at mange brugere placerer deres airfryere under køkkenskabe, hvilket kan være yderst farligt.
Det skriver det græske magasin reader.
Ifølge undersøgelsen anvender 56 procent af brugerne deres airfryer lige under køkkenskabene, mens 67 procent af dem, der ejer en elkedel, indrømmer at gøre det samme med kedlen.
Problemet ved det ligger i, at en placering under et skab kan føre til utilstrækkelig ventilation og overophedning, hvilket kan forårsage skader på køkkenskabe eller i værste tilfælde brand.
Airfryere kræver god ventilation
Airfryere kræver god ventilation og tilstrækkelig plads for at fungere sikkert.
Den varme, som airfryeren producerer, kan være farlig, især hvis den er placeret tæt på brandfarlige materialer. Og selv, hvis det ikke udvikler sig til brand, kan man også forvente, at skabene tager skade i form af pletter og misfarvninger fra dampen.
For at minimere brandfare bør airfryere under brug placeres på et åbent bord væk fra vægge og hjørner, og helst på en varmebestandig overflade. Sådanne forholdsregler sikrer, at apparatet har nok plads til luftcirkulation og forhindrer overophedning.
En mulighed er at sætte airfryeren på kogepladen (hvis pladerne er slukkede!), så langt væk fra væggen som muligt og så tænde ventilatoren. På den måde kan man nyde de mange fordele ved airfryere uden at risikere sikkerheden i hjemmet.