At smide et brød ud er både en unødvendig spild af penge og en forhindring for at lave lækre sandwiches.
Mange fokuserer på, hvor de opbevarer brødet for at forlænge dets holdbarhed, men der er en vigtig faktor, som måske er overset: typen af brød, du køber.
Bagermester Gareth Busby fra Busby's Bakery forklarer til Express, at fugtighedsniveauet i brødet er en afgørende faktor for, hvor hurtigt det bliver dårligt.
Fugtige brødtyper har en højere risiko for at udvikle mug, fordi vand er et ideelt miljø for bakterier og svamp at formere sig i. Derfor vil brød, der er fugtigt, begynde at blive mugnet hurtigere end tørre varianter.
Surdej er reelt mug-resistent
Et godt eksempel på et brød, der modstår mug, er surdejsbrød.
Busby forklarer, at surdejsbrødet har en naturlig syre, som gør det næsten modstandsdygtigt overfor mug i lang tid.
Mælkesyren i surdejen stopper væksten af mug, hvilket gør det til et ideelt valg, hvis du ønsker at opbevare brødet i længere tid.
Dog kan også surdejsbrød blive stift og tørt, hvis det ikke spises hurtigt nok.
Put det i en kasse og i en skuffe
Når det kommer til opbevaring, anbefales det at bruge en brødkasse, da den giver den rette mængde luftcirkulation, som hjælper med at regulere fugtigheden. Det er dog vigtigt, at brødkassen er stor nok til det brød, du opbevarer, da god luftcirkulation er essentiel.
Alternativt kan du opbevare brødet i en brun papirpose, men vær opmærksom på, hvor du placerer det.
Busby anbefaler at opbevare brødet i en skuffe eller et skab, frem for på køkkenbordet nær vasken eller opvaskemaskinen, da det kan udsætte brødet for unødig fugt.