Vidste du, at dine gulerødder kan holde sig friske i op til fire uger?
En enkel ændring i måden, du opbevarer dem på, kan gøre en stor forskel.
Mange er ikke klar over, at gulerødder faktisk kan holde sig meget længere, hvis de opbevares rigtigt.
Gulerødder har en tendens til at tørre ud og blive slappe, hvis de opbevares i køleskabets grøntsagsskuffe.
En del frugter og grøntsager afgiver ethylengas, som fremskynder modningsprocessen og gør gulerødderne mere udsatte for at blive slappe eller mugne.
Ethylengassen stammer fra blandt andet tomater, løg, svampe og porrer, og kontakt med disse fødevarer kan reducere gulerøddernes holdbarhed markant.
Det skriver Express.
Lufttæt og fyldt med vand
Madekspert Laura Fuentes forklarer, at "hemmeligheden bag at holde skårne gulerødder friske er at opbevare dem i en lufttæt beholder fyldt med vand.”
Hvis de ligger uden fugt, tørrer de hurtigt ud, og dette sker særligt ofte med babygulerødder, der hurtigt mister friskheden.
Det bedste sted at opbevare gulerødder er på køleskabets midterste hylde, hvor de kan lægges i en beholder med vand.
Start med at skylle og eventuelt skære dem til, så de passer i en krukke eller beholder.
Ved at placere dem i en krukke med låg på vil de holde sig friske i op til tre til fire uger.
Foruden at holde gulerødderne sprøde og saftige beskytter denne metode dem også mod ethylenpåvirkning, så du undgår unødvendigt madspild og kan nyde dine gulerødder i længere tid.