Airfryere var julens helt store gavehit, og airfryer-kogebøger har lange ventelister på udlån på biblioteket.
Men som med alle andre køkkenredskaber kan rengøringen af sådan en sag hurtigt blive en drænende opgave.
Nuvel, det kan ikke ligefrem sammenlignes med at skulle rengøre en klassisk ovn, men det er et nødvendigt onde for at undgå sundhedsproblemer.
Og den skal faktisk rengøres oftere, end de fleste tror.
Hvad er risikoen?
Ekpert i fødevaresikkerhed Candess Zona-Mendola advarer nemlig om, at hvis du ikke rengør din airfryer efter hver brug, så udsætter dug dig selv for markant større risiko for madforgiftning.
Candess, som er redaktør på en blog om fødevaresikkerhed og arbejder for et advokatfirma med speciale i fødevaresikkerhed, forklarer nemlig til LadBible, at selvom det at droppe rengøringen engang imellem kan virke som et uskyldigt anfald af dovenskab, så kan det gøre dig alvorligt syg.
Hvis du for eksempel undertilberededer kylling, der er inficeret med salmonella, kan dette forurene det næste måltid, du planlægger at tilberede.
Bakterierne bliver stadig i skuffen og kan stadig inficere en anden fødevare, da salmonella kan udgøre en risiko i op til 32 timer på en tør overflade.
Så husk at gøre airfryeren rent hver eneste gang, du har brugt den!