Uanset om du kun nyder vin lejlighedsvis, eller du anser dig selv for at være lidt af en ekspert i alkoholiske drikkevarer, er der altid noget nyt at lære om de forskellige drikkevarer.
Det skriver Mirror.
Vidste du for eksempel, at der er et par detaljer, du bør holde øje med på vinflasker i butikken eller på vinkortet i restauranter?
Ifølge en professionel er der et par særlige tegn på, at en flaske vin er af god kvalitet - og dermed god værdi for pengene.
Bemærk dette på etiketten
Carlos Santos, Wine and Operations Manager for Humble Grape, forklarede nogle mindre kendte fakta om vinetiketter og delte, hvad der er afgørende, når du skal se hvilken region vinen kom fra.
"Hvis du skal kigge efter vin regioner, vil jeg i første omgang springe de berømte regioner over, hvis du ikke kender dem rigtig godt, såsom Bordeaux eller Bourgogne, hvor jeg helt sikkert ville kigge mere efter regioner i vækst , såsom Østeuropa." siger han og fortsætter:
"Det er også værd at se på vine, der er lavet lidt tættere på hjemmet, såsom lande som Portugal. Portugisiske rødvine, især dem fra det centrale Portugal, plejer at være absolut lækre og er ofte god værdi for pengene, fordi regionen ikke er så berømt, at de ikke behøver at have en højere pris."
Bliv ikke benovet over navnet
Eksperten advarede også folk om ikke at blive for optaget af 'kendisvine', forudsat at de så skulle være bedre, fordi det er et stort navn der står bag.
"Kendisser der laver deres egen vin, hvor du så kan sige at du har fået chancen for at drikke en vin lavet af en af dine yndlings kendis er da også sjovt - men det betyder ikke at vinen så er bedre," fortæller han og tilføjer:
"Det betyder ikke rigtig noget, for den bedste er den du kan lide, så hvis du har det sjovt med at drikke de vine, så gør da det. Men at have et berømts navn bag en vin er ikke nødvendigvis et tegn på kvalitet. Det er, hvad der er i flasken, der er virkelig vigtigt, ikke hvad etiketten viser"
Hvad hvis du ikke kan lide den?
Eksperten var også klar med et råd til, hvad du skulle gøre, hvis du havde bestilt en vin på en restaurant men ikke kunne lide den.
"Hvis du prøver en vin, og du ikke rigtig kan lide vinen, så tag en ærlig samtale med sommelieren og forklar, hvorfor du ikke kunne lide den," forklarede Carlos og fortsatte:
"I de fleste tilfælde, medmindre du har anmodet om, at restauranten åbner en meget dyr flaske vin, vil de blot tage flasken tilbage og sælge den på glas til andre kunder og lade dig vælge en anden flaske vin."