Mange danskere kan ikke forestille sig en julemiddag uden flæskesteg, og når først de sprøde svær og det saftige kød er taget ud af ovnen, kan det være svært ikke at gå til makronerne med det samme.
Men det er en fejl. En STOR fejl.
Faktisk så stor, at Umut Sakarya i samarbejde med Danish Crown er kommet med en advarsel mod at gøre det.
I en video på Instagram forklarer Umut nemlig, at flæskestegen skal have lov at hvile mellem 20 og 30 minutter.
Og hvorfor så det?
Saften fordeler sig
Umut forklarer, at man ved at lade flæskestegen stå og hvile giver kødsaften mulighed for at brede sig ud til resten af kødet, så HELE stegen bliver saftig og lækker.
Derudover er der også en "eftertilberedning" ved at lade flæskestegen stå i det varme fad, som sikrer en mere ensartet stegning af flæskestegen.
Umut advarer desuden mod, at man ikke må dække stegen til, når den står og hviler, hverken med en omvendt tallerken, et viskestykke eller sølvpapir - den skal bare stå i fadet og hygge sig og blive saftig og lækker.
Velbekomme!