Tilbage i december kom det frem, at selskabet bag Facebook, Meta, har indgået forlig i et opsigtsvækkende gruppesøgsmål mod den sociale medie-gigant.
Selskabet blev anklaget for at dele facebookbrugernes data uden brugernes samtykke, og for at få søgsmålet ud af verden har Meta altså besluttet sig for at indgå forlig.
Det betyder, at der nu er 4,9 milliarder kroner (!!!) på vej til de brugere, der er berettigede til erstatning.
Og brugerne kan nu begynde at gøre krav på deres del af forligsbeløbet, hvis de altså opfylder visse betingelser.
Det skriver Fast Company-magasinet.
Afviser, men betaler
Faktisk var det en hel række søgsmål, der blev anlagt mod Facebook, som endte med at blive samlet i et stort gruppesøgsmål.
Sagerne handlede nemlig langt hen ad vejen om det samme, nemlig at virksomheden delte både brugernes og brugernes venners data uden at have fået tilladelse til det.
Samtidig anklages Facebook også for ikke at overvåge tredjeparter grundigt nok, selvom disse fik adgang til brugernes data.
Den teknologiske gigant har hele tiden afvist anklagerne, men alligevel accepterer accepterer man altså at betale $725 millioner (4,9 milliarder kroner) for at afslutte søgsmålet.
Hvem kan få penge?
Så hvad skal du kunne sætte flueben ved for at få del i de vanvittigt mange penge? Du skal faktisk blot leve op til et af to krav.
Berettigede personer kan gøre krav på erstatningsbeløbet, hvis de brugte Facebook mellem den 24. maj 2007 og den 22. december 2022.
Disse brugere skal indsende et krav og udfylde et online erstatningsskema senest den 25. august 2023
Men kun dem i USA har ret til erstatningspengene, eller brugere, der boede i USA mellem den 24. maj 2007 og den 22. december 2022.
Så hvis du har boet i USA i denne periode, så er du formentlig berettiget til at få del i pengene.
Fornularen kræver, at brugerne oplyser deres personlige oplysninger såsom navn, adresse, telefonnummer, land og e-mailadresse. Man skal også vælge betalingsmetoden, hvorigennem beløbet vil blive overført.