I forbindelse med coronanedlukningerne blev hjemmearbejde noget, flere hundrede tusinde danskere pludselig skulle vænne sig til.
Men efter at være tvunget hjem for at arbejde, har mange taget konceptet til sig, og i dag bruger nogle arbejdsgivere endda muligheden for hjemmearbejde som et argument for at arbejde hos netop dem.
Hvad de færreste dog ved er, at du faktisk i nogle tilfælde kan trække dit hjemmekontor fra i din personlige indkomstskat. Det kræver dog, at du ændrer den fysiske karakter af rummet, og det er her, det bliver kringlet:
For der findes nemlig ikke nogen klar definition af, hvad det vil sige, at du ændrer den fysiske karakter.
Hvad skal der til?
Ifølge Dania Regnskab er definitionerne faktisk så flydende, at det kan variere alt efter, hvilken medarbejder i Skat, du taler med.
Men det er helt sikkert, at det ikke er nok, at du nøjes med at indsætte et skrivebord, en kontorstol, en reol og bøger relateret til virksomheden i dit hjemmekontor.
Til gengæld kan en fysisk ændring dække over for eksempel maskiner eller specielle møbler, som man ikke bruger i en normal bolig. Det kræver imidlertid, at indretning af udstyret gør, at man som udgangspunkt ikke kan anvende rummet privat.
Og her bliver det endnu mere kringlet.
Også krav til arbejdstiden
Derudover skal du anvende hjemmekontoret i et vist omfang, for at et skattefradrag godkendes.
Det er ikke nok, at du tilbringer et par aftener om ugen på hjemmekontoret.
Igen er der ikke en 100 procent klar definition af et “vist omfang”, men 5-8 timer pr. dag bør være tilstrækkeligt ifølge Dania Regnskab.
Derudover gavner det sagen meget, hvis der er egen indgang til hjemmekontoret. Dvs. hvis der f.eks. er separat adgangsdør ude fra gaden, så hjemmekontoret ikke hænger sammen med den øvrige private beboelse.
Der er langt flere ting at være opmærksom på i forhold til det med at kunne trække sit hjemmekontor fra i skat, ligesom der også er forskel på, om du ejer eller lejer din bolig.
Du kan dykke ned i alle reglerne på Skats hjemmeside.