Hvis du planlægger en tur til den hollandske by Haarlem, der ligger vest for Amsterdam, er der en række ting, du måske ikke kommer til at se i bybilledet.
Byen indfører nemlig et forbud mod bestemte reklamer i det offentlige rum. Det lyder måske ikke så opsigtsvækkende i et land som Danmark, hvor det for eksempel er forbudt at reklamere for cigaretter, men nu skal du høre, hvad forbuddet i Haarlem blandt andet dækker:
Ferierejser med fly
Bilder, der bruger fossilt brændstof
Ikke-økologisk kød, herunder også reklamer for fastfood
Ja, du har nok gættet det - det er CO2-udslippet, der har været det afgørende punkt.
Forbuddet træder i kraft i 2024 skriver en række internationale medier som BBC og The Guardian.
"Vi vil ikke bidrage til den globale opvarmning"
Initiativtageren til forslaget, som nu går verden rundt, er byrådspolitikeren Ziggy Klazes fra venstrefløjspartiet GroenLinks.
Hun forklarer til P1 Morgen, at byrådet har forpligtet sig til at være så bæredygtigt som muligt, og det mål er ikke foreneligt med den slags reklamer.
"Vi vil ikke bidrage til den globale opvarmning. Men hvis vi på samme tid sælger offentlig reklameplads til virksomheder, som gør det modsatte - sælger produkter, der bidrager til klimaforandringer og global opvarmning, så gør vi ikke det rigtige," siger hun.
Ifølge The Guardian har nye studier vist, at global madproduktion er ansvarlig for en tredjedel af de CO2-udledninger, der opvarmer kloden.
Splittede reaktioner
Reaktionerne på forbuddet har været mange, og det har overrasket Ziggy Klazes.
Hun tror, det skyldes, at folks indtag af kød er et følelsesladet emne i disse år, hvor netop kødindustrien bliver udpeget som en stor synder i det globale CO2-regnskab.
Klazes understreger, at byrådet på ingen måde fortæller folk, at de ikke skal spise kød - politikerne vil bare ikke give reklameplads til industrien.
Forslaget får imidlertid også en hård medfart af en række politiske modstandere og, ikke overraskende, den hollandske kødindustri.
"At forbyde reklamer af politiske årsager er noget nær diktatorisk," siger Joey Rademaker, der er byrådmedlem for højrefløjspartiet BVNL ifølge DR.
Ifølge nyhedsbureauet AFP udtaler den hollandske kødindustris fællesorganisation, at "myndighederne i Haarlem går for langt, når de fortæller folk, hvad der er bedst for dem."
Enhedslisten åbne for lignende initiativ i Danmark
Ziggy Klazes håber, at forbuddet i hollandske Haarlem, der har cirka 160.000 indbyggere, kan inspirere andre lande og byer i verden til at gøre noget lignende.
Og herhjemme er i hvert fald Enhedslisten ikke afvisende for at indføre et lignende tiltag i Danmark.
"Det vil vi være åbne overfor, da det er en bunden opgave, at vi får reduceret animalsk produktion. Hvis ikke vi gør noget, kommer landbruget, som udgøres af 80 procent animalsk produktion, til at stå for over halvdelen af CO2-udledningen i 2030," siger Peder Hvelplund, der er Enhedslistens ordfører for grøn omstilling, til P1 Morgen.