Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gades guldæg - Folketingets formand bijobber for 300.000 kroner

Politik

21/12/2022 10:51

J. Bøgen

Nu hagler kritikken ned over den garvede politiker.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Som medlem af Folketinget får man vederlag for mere end 700.000 kroner om året for sit arbejde.

Men for nogle er det vist ikke helt nok.

Folketingets formand, Søren Gade (V), fik nemlig i går, tirsdag, grønt lys af Esbjerg Havn til at fortsætte på sin formandspost i havnens bestyrelse.

En tjans, der giver Søren Gade cirka 300.000 kroner om året - altså ud over det vederlag, han får af Folketinget.

Det skriver DR.

Det er ikke ulovligt for et medlem af Folketinget at have lønnet arbejde ved siden af sit virke som folkevalgt, men det betyder ikke, at det er en god idé.

I hvert fald ikke, hvis man spørger Transparency International, der arbejder for at bekæmpe politisk korruption.

Formanden i den danske gren af organisationen, Jesper Olsen, siger nemlig til DR, at han mener, det er direkte uklogt af Folketingets formand.

Og han står langt fra alene med sin kritik. Også Søren Gades politiske kolleger på begge sider af det politiske spektrum har klare meninger om Gades valg om at fortsætte i bestyrelsen i Esbjerg Havn.

"Et er, at det kan skabe interessekonflikter, men noget andet er, at det at være Folketingets formand er et ærefuldt, men også et travlt erhverv," siger Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen.

Ifølge partiet er det principielt uforeneligt både at være Folketingets formand og samtidig have en beskæftigelse ved siden af den post.

Også De Konservative og SF mener, det er forkert af formanden. Begge partier bakkede i sin tid op, om beslutningen, da Søren Gade blev valgt som Folketingets formand i oktober.

Begge partier mener, at Gade bør træde tilbage som bestyrelsesformand i Esbjerg Havn, og SF lægger sig endda på linje med Enhedslisten og mener, det er principielt forkert med tillidsposter ved siden af sit hverv som Folketingets formand.

Den tidligere formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard (DF) er heller ikke imponeret over Søren Gades beslutning.

Hun siger til Jyllands-Posten, at det er arbejdsfyldt og godt lønnet, og derfor skal man ikke have noget ved siden af.

Søren Gade selv understreger, at han har drøftet sagen med både Folketingets præsidium og gruppeformændene, inden han sagde ja til at fortsætte i Esbjerg Havn.

Han fortæller til DR, at der ikke var flertal for, at han skulle stoppe som formand for Esbjerg Havn, men han understreger, at han har respekt for både Enhedslistens og SF's holdning til hans bijob.

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.