Det har traditionelt set været en bonus for sygeplejersker, sosu'er og andre offentligt ansatte at tage en vagt på Store Bededag.
Genetillægget ved at arbejde på en helligdag har nemlig skæppet godt i kassen, men når regeringen afskaffer Store Bededag ryger det tillæg også.
Og det er ikke i småører, der forsvinder. Faktisk viser et nyt svar fra Finansministeriet, at regionerne og kommunerne vil spare omkring 50 millioner kroner på ikke at skulle udbetale de tillæg, som de udbetaler i dag.
Ikke overraskende vækker det harme hos fagforeningen FOA.
"Det er helt grotesk, og det er det, der er det direkte angreb på vores danske model, at de med et lovindgreb går ind og fjerner midler på overenskomstbordet," siger forbundsformand i FOA, Mona Striib.
Hæver ferietillæg
Det er Danske Regioner og Kommunernes Landsforening selv, der har anslået, hvor meget de brugte på at kompensere de offentligt ansatte for at arbejde på store bededag sidste år.
Begge organisationer påpeger dog, at tallet er behæftet med usikkerhed.
Som kompensation for det fjernede genetillæg har regeringen lagt op til, at lønmodtagernes ferietillæg skal øges med 0,45 procent, når Store Bededag bliver afskaffet.
Det svarer til, at lønmodtagerne får udbetalt, hvad der svarer til ene ekstra arbejdsdag hvert år.
Men det forslag tager ikke højde for de genetillæg, der ryger, mener Mona Striib. I stedet er hendes opfattelse, at regeringen helt bevist går ind og tager penge væk fra overenskomsterne i den offentlige sektor.
Tyveri ved højlys dag
Det er imidlertid ikke kun organisationer, der harcelerer over svaret fra Finansministeriet.
Finansordfører for Enhedslisten, Pelle Dragsted, kalder det tyveri ved højlys dag, og også SF og Dansk Folkeparti kritiserer, at genetillægget forsvinder.
Der er dog intet, der tyder på, at det nye svar fra Finansministeriet får regeringen til at ryste på hånden i forhold til sine planer om at afskaffe helligdagen.
Finansminister Nicolai Wammen (S) siger til DR, at han først vil diskutere spørgsmålet om genetillæg, når de offentlige overenskomster skal forhandles i 2024.