"Personligt er jeg videre fra mink og advokatundersøgelser, men manglende søvn ovenpå en lang valgkamp betød, at jeg svarede lidt for hurtigt. Min fejl."
Sådan skriver Alternativets leder, Franciska Rosenkilde, i et opslag på Twitter.
Baggrunden for opslaget er, at Alternativets folketingsgruppe har holdt et møde - og der kom lederen i undertal.
Derfor støttet Alternativet alligevel en uvildig advokatundersøgelse af minkskandalen. Det betyder, at der nu er flertal i Folketinget for at sætte sådan en undersøgelse i gang.
Artiklen fortsætter under opslaget.
Onsdag sagde Rosenkilde ellers, at partiet ikke længere støttede en advokatundersøgelse, efter vælgerne gav Mette Frederiksen (S) flertal ved folketingsvalget i tirsdags. Derfor var det i stedet på tide at se fremad og finde løsninger for fremtiden i stedet for at hænge sig i, hvad den tidligere regering har foretaget sig.
Flertallet for advokatvurderingen består foruden Alternativet af en samlet blå blok og Moderaterne.
Og det er sandsynligvis en god beslutning at holde fast i støtten til en advokatundersøgelse. Det vurderer Sune Steffen Hansen, der er valganalytiker og partner i Rud Petersen Public Affairs, overfor DR.
Han fortæller nemlig, at næsten 70 procent af de, der stemte på Alternativet i tirsdags, havde Enhedslisten som 2. valg, og Enhedslisten støtter ikke en advokatundersøgelse. Derfor er det ikke utænkeligt, at Alternativets holdning til spørgsmålet har trukket stemmer fra Enhedslisten.
Begge partier peger imidlertid på Mette Frederiksen som ny statsminister, og derfor kan man ikke ligefrem kalde hverken Alternativets eller Enhedslisten vælgere direkte fjendtligt stemte ved tanken om en socialdemokratisk statsminister.
Alligevel fortæller Sune Steffen Hansen, at Alternativets vælgerprofil gennem lang tid har været præget af mistillid til det politiske system og en generel modvilje mod det etablerede, en såkaldt "anti-establishment" holdning.
Derfor er der nok en del af Alternativets vælgere, der gerne vil have en uvildig undersøgelse af minksagen - simpelthen som en slags protest mod det etablerede politiske system.