Arbejdstilsynet udsteder strakspåbud: Vold og trusler fylder dagen for ansatte på bosted

Ledelse

14/06/2017 14:19

Nick Allentoft

- Vi har ikke hørt om det, før Arbejdstilsynet kom på besøg. Et botilbud med psykisk syge misbrugere altid vil have episoder, som man helst vil undgå,, men det vil aldrig fuldstændig høre op. Det kan ikke lade sig gøre sådan et sted, siger udvalgsformand til DR Syd.

Der er givet tre strakspåbud til Bostedet Sjællandsgade i Esbjerg, hvor trusler om vold er hverdag for de ansatte. Det skriver DR Syd. 

Arbejdstilsynet kan give et strakspåbud, hvis der er tale om et alvorligt problem med arbejdsmiljøet, der skal udbedres med det samme.

Bostedet Sjællandsgade er et kommunalt tilbud for 12 psykisk syge misbrugere.

Læs mere fra debatten om bosteder

Vi samler de væsentlige historier om bosteder på denne temaside. 

Opholdsstedet er en midlertidig løsning for Esbjerg kommune, men trods tidsbegrænsningen skal de fysiske rammer ændres øjeblikkeligt.

I Arbejdstilsynets rapport står der, at medarbejderne dagligt oplever trusler om vold og mindst én gang om måneden bliver udsat for vold.

Ifølge tillidsmand Tom Hansen bliver de ansatte blandt andet sparket, slået, skubbet og spyttet på af beboerne, der til tider er psykotiske.

-Vi oplever også, at der kommer udefrakommende, der truer sikkerheden for både ansatte og beboere. Og der er direkte trusler mod os og vores familiers sikkerhed, fortæller han til DR Syd. 

Han beskriver beboerne som personer med dobbelte diagnoser, misbrug og en dagligdag, der er præget af usikkerhed og frustration.

Efter de tre strakspåbud skal medarbejdernes sikkerhed på bostedet sikres med det samme. Det bliver løst omgående, lyder det fra Henrik Vallø fra Borgerlisten, der er socialudvalgets formand.

-Vi er kede af, at vi har fået det, og vi reagerer straks på det, siger han til DR Syd. 

Læs Startsskuddets blogs fra hverdagen på bosteder

Startskuddet er et helhedsorienteret socialpædagogisk og socialpsykiatrisk behandlingstilbud for børn og unge fra 12 år og opefter samt uledsagede flygtningebørn og unge over 18. 

Læs flere indlæg fra Startskuddets blog om hverdagen i virkeligheden for udsatte borgere lige her. 

Kommunen skal bruge 1,8 millioner kroner på at få rettet op på forholdene på bostedet. Det beløb skal blandt andet bruges på at sikre flere medarbejdere på nattevagter, så medarbejderne ikke skal arbejde alene. Derudover sikres bostedet, så borgere udefra ikke kan trænge ind på bostedet.

Udvalgsformanden mener ikke, at kommunen kunne have gjort noget tidligere.

- Vi har ikke hørt om det, før Arbejdstilsynet kom på besøg. Vi ved godt, at et botilbud med psykisk syge misbrugere altid vil have episoder, som man helst vil undgå.

- Det får vi udbedret nu, men det vil aldrig fuldstændig høre op. Det kan ikke lade sig gøre sådan et sted, siger han til DR Syd.

Hele historien på DR.dk

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.