Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Inden sommerferien: Udenrigsministeriet anbefaler, at du henter denne app

Udland

08/06/2023 07:41

J. Bøgen

Den bliver lanceret i en ny version netop i dag.

I dag lancerer Udenrigsministeriet en ny version af appen ’Rejseklar’, som gør det nemmere at få information og hjælp før og under rejsen.

Så når du nu pakker pas, kreditkort og badetøj, så husk også at få ’Rejseklar’ ned på mobilen, lyder tippet til de rejsende fra Steen Hommel, der er direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice.

”De fleste husker nok tv-billederne af buldrende naturbrande, der omringede Athen. Eller de voldsomme oversvømmelser, da Rhinen gik over sine bredder og lukkede store områder. Andre har haft ubehagelige oplevelser med at blive fanget i optøjer eller strejker. Det er netop den type hændelser, vi advarer om via krisebeskeder til dem, der tilmelder sig Danskerlisten i ’Rejseklar’. Vi kan ikke slukke skovbranden, men vi kan informere om den og fortælle, hvordan man skal forholde sig,” siger Steen Hommel.

Med ’Rejseklar’ på mobilen har man adgang til Udenrigsministeriets populære rejsevejledninger, som løbende opdateres for lande over hele verden.

Hvis man slår automatisk tilmelding til, bliver man tilmeldt Danskerlisten i det land, man opholder sig, når man åbner appen. Man vil så modtage en krisebesked via appen, hvis der opstår en alvorlig situation.

I appen kan man også få gode råd, hvis man får akut brug for hjælp under selve rejsen. Det kan for eksempel være, hvis man mister sit pas, kommer ud for en ulykke, bliver syg eller udsættes for kriminalitet.

Far og mor kan følge med hjemmefra

Og ’Rejseklar’ er ikke kun nyttig for dem, der selv rejser ud i verden. Mange forældre, der sender familiens unge ud på egen hånd, kan også have glæde af den.

De kan tilmelde sig en nyhedsservice, så de også får opdateringer om forholdene i et land – selv om de ikke befinder sig i landet.

”Det giver forhåbentlig en tryghed for dem derhjemme. Og så håber vi selvfølgelig, at forældrene opfordrer de unge til at tilmelde sig Danskerlisten og bruge appen, når de tager afsted på ø-hop, interrail eller sabbatår jorden rundt,” siger Steen Hommel.

Udenrigsministeriet behandler hvert år omkring 5.000 større sager, hvor danskere er kommet i en nødsituation i udlandet. Mere end 22.000 danskere fik sidste år hjælp i forbindelse med et mistet pas, for eksempel på grund af tyveri på rejsen.

I juli, når feriesæsonen er på sit højeste, er der normalt 45.000 danskere tilmeldt Danskerlisten, og da verden åbnede igen efter corona i 2021 var tallet 120.000. Udenrigsministeriet udsender omkring 150 krisebeskeder til tilmeldte på Danskerlisten om året.

Fakta om ’Rejseklar’

  • I 195 lande over hele verden kan danskere tilmelde sig Danskerlisten og få push-beskeder direkte i mobilen, hvis der sker en alvorlig krise af betydning for sikkerheden i det land, hvor man er.

  • Hvis rejsen går til flere lande, følger tilmeldingen automatisk med, når man flytter sig over grænsen, hvis man ønsker det.

  • Hvis man vil følge med i sikkerhedssituationen i et land uden at være der selv, kan man abonnere på nyheder om landet uden at være tilmeldt Danskerlisten.

  • Appen giver nem adgang til Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledninger, så man kan forberede sig på rejsen. Danskerne tjekkede online rejsevejledninger 3,5 millioner gange sidste år.

  • I appen findes simple guides til, hvad man kan gøre, hvis man kommer ud for et uheld på rejsen. Det kan være, hvis man mister sit pas, bliver syg eller bliver udsat for kriminalitet.

  • Appen giver hurtig adgang til at se, om der kræves visum til et land, eller der er særlige krav til ens pas.

Læs mere om Rejseklar på Udenrigsministeriets hjemmeside

Mest Læste

Annonce

14/10/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.