Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Direktør stiller altid jobkandidater dette spørgsmål: Det er et 'rødt flag', hvis de svarer forkert

Underholdning

25/04/2025 16:53

Lukas Andreas

Mange svarer forkert, og det får straks alarmklokkerne til at ringe.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Monica Cepak, der er direktør hos medicinalproducenten Wisp i USA, har siddet med til et stort antal jobsamtaler gennem sin karriere.

Som direktør i en virksomhed er hun helt klar over, at en kandidats evner ikke kun handler om et flot CV - det er en bred facet af kompetencer, der danner den perfekte medarbejder.

Når direktøren sidder overfor en potentiel ny medarbejder, er der ét spørgsmål, hun næsten altid stiller: Hvad er det sværeste problem, du har løst på jobbet – og hvordan greb du det an?

Det lyder måske som et klassisk interviewspørgsmål.

Men for Monica handler det om langt mere end blot at høre en smart historie. Hun bruger spørgsmålet til at tjekke, om kandidaten er typen, der spiller bold med holdet – eller bare dribler alene.

Det fortæller hun til Pharmavoice.

Hvis svaret handler om samarbejde på tværs af afdelinger og kollegialt fællesskab, ja, så tænder der straks et grønt lys hos direktøren. Men hvis kandidaten begynder at køre en enmandssymfoni af "mig, mig, mig", begynder alarmklokkerne at bimle.

"Du vil blive overrasket over, hvor mange der glemmer at nævne andre end dem selv," siger hun. "Men ingen løser alle problemer alene. Ikke hos os i hvert fald."

Det handler ikke kun om at være rar ved kollegaerne – teamwork og evnen til at løse problemer sammen gør arbejdspladsen mere effektiv og idéerne skarpere. Og ja, det kan faktisk betyde forskellen på at få jobbet eller ryge ud med det samme.

Så hvordan svarer man godt på Monicas spørgsmål? Forbered dig. Tænk på konkrete situationer, hvor du har samarbejdet og brugt både dine egne og andres styrker til at nå i mål. Drop heltefortællingerne og vis i stedet, at du kan spille andre gode.

Et svar à la: "Jeg lavede det hele selv på en weekend" imponerer ikke. Et svar som: "Vi oprettede et dashboard sammen for at holde styr på deadlines, og det fik hele holdet med ombord" – dét er vejen frem.

Ifølge LinkedIns karriereekspert Drew McCaskill bør problemløsning og samarbejdsevner ikke kun nævnes i samtalen – de bør stå klart på både CV og ansøgning. For det er netop den slags "menneskelige færdigheder", der tæller i sidste ende.

Som direkøtren selv siger: "Hvordan du håndterer pressede situationer, kan definere hele din karriere."

Mest Læste

Annonce