Millioner af mennesker verden over bor i et andet land end det, de oprindeligt kommer fra.
Det kan være personlige årsager, karrieremæssige eller måske noget helt tredje, men når det kommer til at hive teltpælene op og flytte til et andet land, er det lidt af et lotteri, om man havner et sted, man er glad for.
Og en ny undersøgelse viser, at Danmark vist godt kan betegnes som den store gevinstlod i det lotteri.
Organisationen InterNations tager hvert år temperaturen på markedet for at bo og arbejde i et andet land end det, man kommer fra, og i den seneste undersøgelse får Danmark førstepladsen, når det kommer til udlændinges tilfredshed med deres arbejdsliv.
Work-life-balance
Ud af de mere end 12.500 mennesker, der har deltaget i undersøgelsen fra InterNations, svarer hele 84 procent af de udlændinge, der arbejder i Danmark, at de er blade for deres balance mellem arbejde og fritid.
Til sammenligning er det globale gennemsnit langt lavere med blot 60 procent.
Blandt de andre årsager til, at Danmark scorer så højt på den karrieremæssige tilfredshed, er den gennemsnitlige arbejdstid: Udlændinge i Danmark arbejder således i gennemsnit 39,2 timer om ugen mod 42,5 timer om ugen i gennemsnit på verdensplan.
Her er top 10
Danmark
Saudi Arabien
Belgien
Holland
Luxembourg
De Forenede Arabiske Emirater
Australien
Mexico
Indonesien
Østrig
Amerikaner lister fordelene
Det amerikanske medie CNBC har en skribent, Ilana Buhl, som er en amerikansk lærer, der er flytet fra Texas til København.
Hun forklarer til mediet, at hun er "meget gladere" efter at være flyttet og peger selv på de kortere arbejdsuger, klarere grænser mellem arbejde og fritid, fem ugers betalt ferie, en bedre løn samt lavere leveomkostninger som nogle af de mange fordele, hun har oplevet, efter hun flyttede.
Derudover peger hun også på nogel af de ting, der gang på gang bliver fremhævet i udenlandske medier, når snakken handler om Danmark, nemlig betalt barselsorlov, sundhedssystemet og meget andet.