SAS har mistet omkring 900 millioner kroner, siden pilotstrejken startede mandag d. 4. juli. Det svarer til omkring 90 millioner kroner om dagen.
Samtidig har strejken ført til mere end 2550 aflyste flyafgange, og mere end 270.000 passagerer er blevet påvirket af situationen.
Det vurderer SAS selv i en pressemeddelelse.
SAS skriver også, at selvom selskabet har haft tilstrækkeligt med midler til at kunne leve op til virksomhedens forpligtelser, så vil en strejke, der trækker i langdrag, hurtigt få de midler til at forsvinde.
Arbejder på højtryk for at skaffe flere penge
Det kriseramte flyselskab gør, efter eget udsagn, så meget som muligt for at skaffe flere penge ved at forhandle særlige låneaftaler på plads i forbindelse med den rekonstruktion, selskabet arbejdet på. Ifølge pressemeddelelsen forsøger SAS at låne op mod 4,9 milliarder danske kroner på denne måde.
Et af kravene fra de potentielle långivere er, at SAS kan fremvise en holdbar plan for, hvordan selskabet vil spare 5,25 milliarder danske kroner om året - en spareplan, der er en hjørnesten i den meget omtalte SAS FORWARD-plan.
Selskabet advarer om, at strejken risikerer at sætte SAS' mulighed for at få de førnævnte lån på spil, og hvis det sker, kan SAS blive nødt til at sælge ud af "værdifulde strategiske aktiver":
“Vi er dybt kede af, at vores kunder bliver påvirket af strejken i form af forsinkelser og aflyste afgange. Strejken er også et hårdt slag mod vores muligheder for at komme i mål med SAS FORVARd. Vi er nødt til at nå til enighed og slutte strejken hurtigst muligt," siger Anko van der Werff, direktør og CEO i SAS, i pressemeddelelsen.
Cirka 1000 piloter fra Danmark, Norge og Sverige har strejket siden d. 4. juli, efter forhandlingerne om en ny overenskomst brød sammen.