I en tid, hvor menneskets levetid synes at stige, stiller mange spørgsmålet: Hvor længe kan vi egentlig forvente at leve?
Forskning tyder på, at vi kan nå bemærkelsesværdige aldre, men hvad er grænsen?
Det skriver LadBible.
Forskning viser vej
Ifølge Guinness World Records er den ældste nulevende person Maria Branyas Morera, som er 117 år gammel. Dette giver håb for mange og viser, at mennesket kan forblive på denne jord ganske længe.
Richard Faragher, professor i biogerontologi ved University of Brighton, påpeger i en undersøgelse, at tidligere teorier om menneskets maksimale levetid, er blevet gjort til skamme igen og igen.
"I 1921 blev det fastslået, at aldre over 105 var umulige, men hver "maksimal grænse" for levetid, der hidtil er blevet foreslået, er blevet overgået," forklarer han.
Den nuværende grænse
Den generelle konsensus blandt videnskabsfolk er, at den nuværende grænse for vores levealder ligger omkring 120 år. Dette baseres ikke kun på rekorder som Jeanne Calment, der levede til hun var 122 år, men også på, hvordan vores organer ældes.
Faragher skriver, at de fleste beregninger tyder på, at vores organer vil fungere indtil den gennemsnitlige person når omkring 120 år.
Dog mener nogle forskere, at mennesket potentielt kunne leve op til 150 år, hvis forholdene er optimale.
Ken Watcher, professor i demografi og statistik ved University of California, fortalte tidligere til PBS: "Vi ser dødsrater blandt de meget gamle falde en smule. Det betyder, at vi endnu ikke har nået grænsen for levetid."
Hvad betyder det for os?
Disse forskningsresultater giver ikke blot håb om et længere liv, men understreger også vigtigheden af at vedligeholde vores sundhed gennem hele livet.
Hvordan vi lever vores liv, hvordan vi passer på vores kroppe og hvilken medicinsk teknologi der er til rådighed, vil alt sammen spille en rolle i forhold til, hvor længe vi kan leve.
Selvom det at nå op på 120 eller endda 150 år måske lyder overvældende, så viser videnskaben, at det ikke er uden for rækkevidde.