Forskerne siger, at antioxidante flavanoler i kakaobønner kan forhindre den cellebeskadigelse, der normalt forstyrrer hormoner og hjernesignaler.
At spise chokolade hver dag i otte uger viste sig at mindske følelser af negativitet, depression og angst. Forskerne siger, at antioxidante flavanoler i kakaobønner kan forhindre cellebeskadigelse, der forstyrrer hormoner og hjernesignaler.
Flavanoler er mest koncentreret i de mørkere varianter af kakao, som bruges til at lave chokolade.
Sådan blev undersøgelsen lavet
I studiet fik 60 raske kvinder i alderen 40 til 60 enten en chokoladedrik eller en, der smagte af det samme, men ikke indeholdt kakao.
Efter to måneder scorede kakao-drikkerne bedre på en humørskala.
Kvinderne fortalte også, at de blev mere venlige og at deres energi blev forbedret.
Forbedrer humøret
Forskeren, professor Masakazu Terauchi, sagde:
'Vores resultater viser, at kakaoudtræk reducerer depression, træthed og angst og forbedrer humøret hos midaldrende kvinder
Studiet blev udført af Tokyo Medical and Dental University og blev finansieret af et japansk chokolademærke."
Kilde: The Sun