Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Positive tanker gør dig gladere - men "det er faktisk en fejl"

Forskning og videnskab

20/01/2024 10:00

J. Bøgen

Det er da en af de fejl, man ikke har noget imod ...

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Lykke er en flygtig ting – men det er noget, vi alle sigter efter. Så det er ingen overraskelse, så mange af os er tiltrukket af tips og tricks, der udråbes som simple 'lykkekure'.

Men det må siges, at vores følelser i virkeligheden er utroligt komplekse. Ligeledes er det vigtigt at søge læge, hvis du kæmper med dit mentale helbred.

Det er ikke desto mindre interessant at lære, at 'optimisme bias' kan hjælpe folk til at føle sig gladere og lære mere om, hvad der foregår inde i vores hjerner.

Tror på det positive

Med en optræden i The Diary of a CEO, forklarede neuroforsker Dr. Tali Sharot, at det er muligt at få et lykkeligere liv ved at tænke gladere tanker, hvilket bekræfter den populære tro.

I en samtale med iværksætteren Steven Bartlett definerede eksperten optimisme som troen på, at 'positive ting vil ske', før han forklarede, at 'optimisme-bias' refererer til fortsat tro på et godt resultat på trods af beviser, der tyder på noget andet.

Det vil sige, at folk 'overvurderer det positive i lyset af beviserne foran os og undervurderer sandsynligheden for, at negative begivenheder sker'.

Så på overfladen lyder det ikke særlig nyttigt.

Der er tale om en fejl

Når alt kommer til alt, 'er det faktisk en fejl', som Dr. Tali præciserede. Men selvom denne skævhed lyder som en dårlig ting, 'er det ikke nødvendigvis sådan' for at citere proffen.

"Det kan faktisk have både positive og negative resultater," forklarede hun og fortsatte:

"Hvis jeg forventer gode ting i min fremtid, selvom jeg overvurderer sandsynligheden for, at disse ting sker, så motiverer det dig. Så at have disse positive forventninger motiverer dig til at prøve hårdere. Det forbedrer også din lykke og velvære."

Underbygges af forskning

Dr. Tali fortsatte med at afsløre, at vores nuværende følelser ofte er baseret på, hvad vi tror, ​​vi vil gøre i fremtiden, snarere end hvad vi gør i øjeblikket.

Med andre ord: "Vores forventninger til, hvor vi vil være i fremtiden, påvirker vores lykke i dag."

For at fremme hendes pointe henviste hun også til en Harvard-undersøgelse, der viste, at folk var lykkeligere, før de tog på ferie, end de var under rejsen.

Da en gruppe feriegæster blev spurgt om deres følelser før, under og efter deres ferie, blev dagen før rangeret som deres lykkeligste.

Kilde: Mirror

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.