Det seneste offer for de russiske trusler er Litauen.
Årsagen er, at det baltiske land har blokeret for, at russerne kan sende bestemte forsyninger gennem landet til den lille russiske enklave, Kaliningrad. Den ligger ud til Østersøen og er afskåret fra resten af Rusland.
Rusland har sagt, at de opfatter det som en krigserklæring, og at der vil "blive truffet passende foranstaltninger i den nærmeste fremtid." En talsperson fra Kreml har blandt andet sagt, at reaktionen "ikke bliver diplomatisk".
Husk Artikel 5
Men hvis russerne så meget som krydser grænsen til Litauen med bare en lilletå, vil den lille baltiske nation ikke stå alene. Litauen er nemlig medlem af NATO, og det valgte en talsmand fra det amerikanske udenrigsministerium at gøre Rusland opmærksom på:
"Vi står ved de forpligtelser, vi har i NATO-alliancen. Det inkluderer, selvfølgelig, Artikel 5, der er en hjørnesten i NATO".
Artikel 5 er den såkaldte musketered, som NATO-landene har aflagt. Den betyder kort sagt, at hvis nogen angriber et medlem af NATO, så angriber de i praksis alle 30 medlemmer.
Hvad har russerne tænkt sig at gøre?
Selvom de sidste måneder igen og igen har vist os, at vi ikke kan regne med logiske handlinger og reaktioner fra Putins side, virker det alligevel ekstremt at forestille sig, at Rusland vil starte Tredje Verdenskrig på grund af nogle stoppede godstog.
Men ifølge seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, Flemming Splidsboel, kan modsvaret fra russisk side have anden karakter end militær:
"Et af de mest vidtgående forslag i Rusland lige nu er at trække anerkendelsen af Litauen tilbage. Simpelthen at sige: 'Litauen var en del af Sovjetunionen, og den måde, det hele skete på dengang, var ulovlig, og derfor trækker vi anerkendelsen af Litauen tilbage'", siger forskeren til DR.
Og måske er der noget om snakken. Allerede for syv år siden stillede det russiske parlament, Dumaen, nemlig spørgsmålstegn ved, om de baltiske lande overhovedet var lovlige.