Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Borger melder dansk partiformand for bedrageri

Politi

16/03/2023 13:42

J. Bøgen

Formanden fandt først ud af, at han var blevet anmeldt, da han så det i avisen.

Sagen om formanden for Liberal Alliances, Alex Vanopslagh, og hans boliger har taget en ny drejning.

I efteråret 2022 afslørerede Information, at Vanopslagh igennem 29 måneder uberettiget havde boet i en folketingsbolig i København.

Han fik lejligheden stillet til rådighed, da han flyttede fra sin adresse i Vanløse til en lejlighed i Struer, og ifølge Folketingets regler, kan folkevalgte få både en lejlighed og et beløb til at dække udgifter til to boliger, hvis man er bosiddende uden for Sjælland.

Der var bare lige det ved det, at Vanopslagh ikke var nok i lejligheden i Struer til, at han reelt havde ret til folketingsboligen, og derfor har LA-formanden betalt et større beløb tilbage for at udligne støtten til dobbelt husførelse.

Torsdag har hele sagen så fået et nyt kapitel. Politikeren er nemlig blevet meldt til politiet for bedrageri. Det skriver Information.

En spøjs detalje i hele denne sag er imidlertid, at Vanopslagh selv først hørte om politianmeldelsen, da han læste om den i avisen. Han er nemlig ikke blevet kontaktet af politiet, hvilket han dog regner med at blive, hvis anmeldelsen er virkelig.

Henviser til tidligere sag

Flere jurister har over for Information argumenteret for, at Vanopslagh kan have begået noget strafbart. De mener derfor, at sagen bør efterforskes af politiet.

Folketingets Præsidium – med formand Søren Gade (V) i spidsen – har imidlertid ikke valgt at politianmelde Alex Vanopslagh, hvilket har ført til massiv kritik fra både andre partier og jurister.

I en skriftlig kommentar til DR henviste præsidiets formand, Søren Gade (V), onsdag til en lignende sag fra 2015.

Dengang afslørende Ekstra Bladet, at folketingsmedlem Simon Kollerup (S) havde beholdt sin folkeregisteradresse i Thy, men i virkeligheden boede i en ejerlejlighed på Christianshavn med sin familie.

Folketingets Præsidium bad dengang socialdemokraten betale pengene for dobbelt husførelse tilbage og forholdt sig ikke til de penge, Kollerup havde sparet ved ikke at betale husleje.

"Det tidligere Præsidie besluttede, at der ikke skulle være krav om yderligere tilbagebetaling. Den beslutning holder jeg mig til," skriver Søren Gade til DR.

Ifølge Boligøkonomisk Videnscenter har Vanopslagh sparet 290.000 kroner i husleje

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.