Tænk på alle de diskussioner, den har afsluttet.
Tænk på alle de spørgsmål, den har svaret på.
Tænk på alle de gode tilbud, vi har fundet ved at bruge den.
Mange kan måske ikke engang huske tiden, før søgemaskien Google så dagens lys, men det er faktisk en relativt ny opfindelse.
Google blev nemlig lanceret så sent som d. 4. september 1998.
Det var de to ph.d-studerende fra Stanford University, Larry Page og Sergej Brin, der fik ideen til verdens mest brugte søgemaskine, og man må siges, at det var ret godt set af de to unge mænd.
Larry Page menes nemlig at have en formue på 110,5 milliarder dollars (knap 781 milliarder kroner), og Sergej Brin kan blære sig med en formue på 106,1 milliarder dollars (knap 750 milliarder kroner).
Men selvom Google er så velkendt et program, at det endda er blevet til et udsagsord (at google noget), så er der meget, mange ikke ved om søgemaskinen.
Ved du for eksempel, hvorfor den hedder Google?
Skulle have heddet noget andet
Oprindeligt hed søgemaskinen faktisk Backrub, men senere blev navnet altså ændret til Google, og det er der en ret gennemtænkt forklaring på.
Tallet googol er nemlig et 1-tal efterfulgt af 100 nuller.
Navnet googol blev navngivet i 1920 af Milton Sirotta, som på det tidspunkt var ni år gammel. Hans onkel, den amerikanske matematiker Edward Kasner spurgte ham om hvad man skulle kalde et meget stort tal, nemlig et 1-tal efterfulgt af 100 nuller. Milton fandt så på navnet googol. Edward Kasner populariserede senere navnet i sin bog Mathematics and the Imagination.
Grunden til, at googol så dannede grundlag for navnet Google er, at det enorme tal, en googol er, skal illustrere det enorme antal hjemmesider, Google holder styr på.
Så har du lidt brugbar blæreviden næste gang, nogen snakker om at google noget!