Frivillige læseheste styrker børns sprog og fremtid
20/05/2019
En gruppe pensionister og en sognepræst læser højt for små og lidt større børn i Lejre Kommune. Det styrker børnenes nysgerrighed, deres sproglige udvikling og deres fremtidsudsigter.
London inspirerer til kvalitetsløft i danske skoler og daginstitutioner
02/04/2019
Kommuner tager på studieture til London for at lære af den måde, den britiske hovedstad har tacklet massive udfordringer med for lavt fagligt niveau, social arv og for dårlig trivsel i skoler og børnehaver.
Forskere om folkeskolen: Udviklingen går den helt forkerte vej
13/12/2018
Forskere mener, at der er behov for et gennemgribende tjek af skolereformen, der ikke har nået centrale mål. Hverken lærere eller forældre ser grund til egentligt opgør.
Folkeskoler skal kæmpe for fremtidige elever
11/12/2018
Lokale initiativer skal lokke flere til folkeskolen, når forældre i disse uger indskriver til næste skoleår.
Besked til mange unge: Du er ikke parat til fremtiden
11/12/2018
Skolernes begreb uddannelsesparat stigmatiserer mange unge. De bliver forvirrede og mister troen på deres egen fremtid. Rasmus var en af dem.
Så er skoleferien slut: Resten af Europa holder stadig fri
12/08/2018
Velfærd I august går danske børn i skole, mens resten af Europa har fri
Unge uden retning koster samfundet 15 milliarder om året
25/01/2016
Velfærd Det er dyrt for samfundet, når unge hænger fast på overførselsindkomst, viser analyse fra Rockwool Fonden. Forsker bekræfter, at den nuværende indsats ikke virker. Pædagoger vil være med til at løfte de unge, siger fagforeningen BUPL.
Glem PISA! Danske skoleelever er i eliten på dannelse, naturfag og fremtidskrav
21/10/2015
Politik Danske skoler topper mange valide, internationale forskningsundersøgelser. Skolernes fremgang i både læsekompetence, matematik og natur/teknologi er imponerende. Det er faktisk ren verdensklasse, fortæller forskerne.
Qvortrup: Du laver en stråmand Pasgaard
20/05/2016
Ledelse Tænk hvis den offentlige debat handlede om at gøre hinanden klogere og ikke dummere! Er det for utopisk, spørger Lars Qvortrup i en reaktion på Niels Jakob Pasgaards indlæg forleden.
Folkeskolen forstærker kønsforskelle: Piger får bedre karakterer end drenge
20/02/2017
Velfærd Pigerne trækker hastigt fra drengene i dansk og bliver ligeledes bedre og bedre i matematik, viser ny analyse. Det skyldes en mere boglig orienteret folkeskole, vurderer lektor.
Lektor: Læring har aldrig været skolens formål
18/05/2016
Ledelse Det er en grov misforståelse af skolens formål, hvis man tror, det hele handler om at sikre eleven det højst mulige læringsudbytte. Det egentlige formål med skolen er at vise den opvoksende generation til rette i fordybelsen i vores fælles verden, skriver lektor Niels Jakob Pasgaard i et svar til Lars Qvortrups forsvar for læringsmålstyring.
Professor advarer om velfærdens død: Evaluer velfærdsmodellen inden det er for sent
07/01/2016
Velfærd Der er aldrig lavet en egentlig kritisk evaluering af velfærdsmodellen. Det fører til mytedannelse og siksakkurs i reformarbejdet, påpeger Ove Kaj Pedersen.
Steen Hildebrandt: Lad folkeskolen gøre eleverne til verdensborgere
02/04/2016
Ledelse Med FN's 17 nye mål for en global bæredygtig udvikling har vi fået alletiders mulighed for at skabe et nyt fællesskab i og omkring den danske grundskole. En ny skolelovgivning kunne tage afsæt i de 17 verdensmål, foreslår professor Steen Hildebrandt.
Politikere: Lærerkonflikten var planlagt i S-R-SF-regeringen
28/09/2017
Politik I en ny bog om skolekonflikten fortæller Kristian Thulesen Dahl om et hidtil ukendt møde i Statsministeriet. Nu er det »åbenlyst«, at forløbet var politisk orkestreret, mener Anders Bondo Christensen.
Læreres og pædagogers læring skal i centrum
23/08/2016
Ledelse Tre år efter skolereformen: Nu skal lærere og pædagogers læring i centrum. Udviklingen af elevernes læring går gennem ledelsen af de lærende lærere og pædagoger.
Rektorer advarer: Ghettogymnasier er alvorlig udfordring
25/04/2017
Velfærd På otte STX-gymnasier har mere end hver tredje elev indvandrerbaggrund. Rektorer råber politikere op.
Digitale lege skaber inkluderende fællesskaber i SFO’en
24/11/2017
Velfærd Er du SFO-pædagog og interesseret i digital leg som redskab til inklusion? Så tilbyder SUS et gratis kursus som legeinstruktør. Et nyt projekt viser, at digitale lege gør det nemmere for børn med behov for støtte at deltage i legefællesskaber.
Forskningsprojekt: Syv forslag til bedre inklusion
29/09/2016
Velfærd Daginstitutioner over hele landet kæmper en daglig kamp for at flytte små børn fra at have et selvbillede som ”Jeg er ham der slår” til ”Jeg er ham, der øver mig i at gå i skole”. Her er syv forslag til bedre inklusion.
Forældre dropper folkeskolen: Stadig flere går på privatskole
03/10/2017
Infrastruktur Det er især et fravalg af folkeskolens lange skoledage, lyder det fra kommuner og friskoler.
Frivillige læseheste styrker børns sprog og fremtid
20/05/2019
En gruppe pensionister og en sognepræst læser højt for små og lidt større børn i Lejre Kommune. Det styrker børnenes nysgerrighed, deres sproglige udvikling og deres fremtidsudsigter.
Den agile skole (del 4/4)
05/04/2017
Ledelse Kan en politisk styret folkeskole være agil? Ja, den kan! Læs med i denne artikelserie, hvor vi introducerer dig for folkeskolens fire agilitetsdomæner.
Den agile skole (del 1/4)
07/03/2017
Ledelse Offentlige virksomheder oplever et stigende krav om at være agile. Det gælder også folkeskolen. Kan en politisk styret folkeskole være agil? Ja, den kan! Læs med i denne artikelserie, hvor vi introducerer dig for folkeskolens fire agilitetsdomæner.
Flere akademikere vælger privatskoler: Ledere og politikere bekymrede for folkeskolens udvikling
08/08/2016
Politik Privatskolerne har en stigende andel af akademikerbørn, og det vækker bekymring hos ledere og politikere. Folkeskolerne har ikke formået at profilere sig i konkurrencen om de ressourcestærke børn, vurderer professor.

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases

Navnenoter